26 Ocak 2010 Salı

KARDAN ADAM PASTASI


Kardan adam mozaik pasta

Bizde kırık artan kıyıda köşede kalmış bisküviler birikir arada bir böyle mozaik pasta olarak aileye geri döner. Bu sefer bir türlü yağmayan yağmış gibi yapıp bakıp kaçan kara atıfda bulunmak için mozaik pasta kardan adam formunda oldu.
Bu pastayı yapmak için 4, ya da 5 paket kadar bisküviye ihtiyacınız var.
50 gr margarin
yarım bardak şeker
bir paket kakao
bir bardak süt
içine isterseniz ceviz üzüm katabilirsiniz.
Margarin süt kakao ve şekeri bir tencereye alıp margarin eriyene kadar ısıtın üzerine kırılmış bisküvileri katıp harmanlayın hamur klasik mozaikden biraz daha sert olmalı ama kıvam önemli şekle girmeli ama taş gibi olmamalı mozaik pasta bekledikçe daha sert bir hale geliyor..

Yaptığımız mozaik hamurunu birisi diğerinden daha küçük iki top hazırlıyoruz. Göz ve düğmeler için çok azını ayırın. Bir tabağa büyük olan topu koyup üzerine ufak mozaik topunu yerleştiriyoruz sağlam durması için tahta şiş kebab çubuğu sokup fazlası kaldıysa ucunu kırıyoruz bu şekilde sağlam bir kardan adam figürü oluşturmuş oluyoruz. 1 - 2 saat bekleyen mozaik pastayı hazırladığımız krem şanti ile kaplıyor ve hindistan cevizi ile kar efektini veriyoruz burnu için havuç düğmeler ve gözler için mozaik hamurundan yararlanarak istediğimiz kardan adam formatını elde etmiş oluyoruz.
Bu üç boyutla kardan adam pasta için çok uğraşamadım tam karne alındığı gün yapıldı dışı krem şanti ile kaplandıktan sonra uzun süre bekledi o yüzden biraz dışında renk bozulmaları oldu haftasonu evde havuç da yoktu yani anlayacağınız benimki biraz eksikli oldu artık eksiklerini siz kendi arzunuza göre giderin..:)) Afiyet OlsunDevamı:

anne kazın sitesinden hoşuma gitti.teşekkürler anne kaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder