9 Ocak 2010 Cumartesi

patates aşkı

Patatesi çok seviyorum aşağıdakilerden kıymalı patates oktay usta'dan diğerleri de sanırım yine oktay usta'dan pratik yemek tarifleri diye bir sitede gördüm.

ETLİ PATATES DOLMASI

Malzemeler:
- 6 adet düzgün, orta boy patates,
- 300 gr. kuşbaşı koyun eti,
- 10 adet mantar,
- 1 adet havuç,
- 2 yemek kaşığı konserve bezelye,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, karabiber, kekik .

Yapılışı:
Patatesleri soyup, içlerini oyun. Eti tencerede kavurup, soğanı ilave edin. Yağı ekleyin. Kavrulunca salçayı ekleyip, biraz pişmeye bırakın. Havucu kazıyıp küp şeklinde doğrayın. Mantarı kıyın. Bezelye ile birlikte ete katın. Tuz, karabiber, biraz kekik ilave edin. İçlerini oyduğunuz patatesleri sıvı yağda kızartıp, harcı doldurun. Tencereye dizin. Kalan sosu üzerine gezdirip orta ısılı ateşte pişirin. Afiyet olsun

YOĞURTLU PATATES

MALZEME;
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su

TARİFİ ;
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır.Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yemek servise hazırdır

KIYMALI PATATES

MALZEMELER:

4 adet patates
300 gram kıyma
2 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Sıvıyağ

Sosu için:
2 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kıymalı Patates Tarifi

Önce patatesleri küp küp doğrayıp altın sarısı olana dek yağda kızartalım. Diğer tarfta kıymayı soğan ve salça ile soteleyelim. İçine tuz ve baharatları ekleyelim. Fırın kabının altına patatesleri alalım.
Üzerine kıymalı harcı yayalım. Sosu için yumurtaları kırıp içine yoğurt ve un ekleyelim. Kıymalı harcın üstüne bu sosu dökelim. Kaşar peyniri rendesini serpip 170 derecede pişirelim. Üzeri nar gibi olunca kare kare kesip sıcak servis yapalım. Nefis bir ana yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder